Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Maarten van den Boom en Kevin Brouwer presenteren CUE Talk

U kunt komende editie drie maal per dag live interviews bijwonen over uiteenlopende onderwerpen in de studio van AV & Entertainment op CUE Experience.

 

De ontwikkelingen op het gebied van licht en geluid, de stand van zaken op het gebied van draadloze verbindingen, de productionele kant van het Eurovisie Songfestival…alles komt voorbij. De presentatie is handen van Maarten van den Boom en Kevin Brouwer.

 

CUE Talk zal een podium bieden aan verschillende organisaties en sprekers. AV & Entertainment werkt hiervoor nauw samen met Dutch Multicam en Curio

 

Het programma:

Maandag
11.00 uur: William van Rumpt (Tenfeet) over de flexibiliteit van de lichtoperator en zijn vak.

13.00 uur: Roland Mattijssen (Audio Electronics Mattijsen) over hun seminarporgramma en hun inzendingen voor de innovatie/publieksprijs.

14.00 uur: Lancering van AED Audio


Dinsdag
11.00 uur: Vanuit PMSE (veel informatie op www.pmse.nl) schuiven Roland Mattijsen en RF-consultant Eric Pierens aan. De onlangs georganiseerde themadag van de VPT en de PMSE maakte het duidelijk: de draadloze toepassingen in de broadcast- en entertainmentwereld staan onder druk. De beschikbare frequentieruimte wordt minder en de benodigde technieken zijn nog niet overal beschikbaar. Er moet meer gecoördineerd worden om er samen uit te komen. Tijdens de CUE2020 zal een overzicht worden geboden van de huidige ontwikkelingen, de beperkte beschikbare oplossingen en de uitdagingen om shows toch doorgang te laten vinden.

13.00 uur: Studenten aan het woord


Woensdag
11.00 uur: Willem Westermann (VVEM) over het geluids- en gehoorconvenant, waar later op woensdag een presentatie over zal zijn. Het gaat hierbij om het belang van de preventie van gehoorschade bij bezoekers. Nadat de poppodia en evenementen al sinds 2011 convenanten afsloten, zijn nu ook bijvoorbeeld bioscopen, studentenverenigingen en fitnesscentra aangesloten. Technici spelen een belangrijke rol in de keten.

13.00 uur: Winnaar VPT Innovatieprijs aan het woord

15.00 uur: Enrico Daamen (van Controllux en voorzitter van CUE) blikt terug op debat over theater van de toekomst en drie dagen CUE.