Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Over CUE

De tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie, biedt een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia. Het is de vaste ontmoetingsplaats voor technici in de evenementenbranche en podiumkunsten. 
De oprichting van de Stichting Vakbeurs Theatertechniek in 1987 was een initiatief van een aantal toeleveranciers uit de theaterbranche met als doel een professionele non-profit beurs op te zetten voor en door technici. Nederland staat internationaal gezien bekend om haar hoogstaande podiumtechniek. Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden. Producenten spelen in op de trend dat alles steeds interactiever wordt. Dat vraagt om andere, multimediale technieken. CUE2024 is het trefpunt voor de branche om kennis, ervaringen en innovaties te delen zodat de aanwezige expertise op hoog niveau kan blijven. 


Op CUE draait het niet alleen om materialen, maar ook om de denkwijze erachter. Vanuit stands worden voorbeelden getoond van technisch vernuft. Daarnaast worden er demoruimtes beschikbaar gesteld om producten live te demonstreren. Ook op CUE. Er is veel mogelijk, denk aan podia, mistschermen, rookprojecties, misschien wel 360-graden projecties in een dome of VR-demo’s. Een echte beleving voor de bezoeker!

 

Het bestuur van CUE bestaat uit:

 

Voorzitter

Enrico Daamen

Voorzitter
[email protected]

In 1992 heb ik Barndoor BV opgericht, een bedrijf dat zich specialiseerde in dimmer- en schijnwerperpakketten in theaters, studio’s en evenementen locaties met onder andere producten van Strand Lighting, QuartzColor en ARRI. In 2010 is Barndoor BV samengegaan met Controllux BV. We houden ons bezig met de beheersing van licht in de ruimste zin van het woord. Zo kan je bij ons terecht voor lichtapparatuur voor Theater, Broadcast, Film en Entertainment.

In 1993 werd ik opvolger van bestuurslid Harro Schmidt (Mister Strand Lighting) en ben ik toegetreden tot het CUE (Stichting Vakbeurs Theatertechniek) bestuur. Destijds was ik het jongste bestuurslid. Nu 30 jaar later de één na oudste! Tot op de dag van vandaag vind ik het nog altijd leuk en uitdagend om een mooie beurs neer te zetten welke laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk. Ik hoop dit nog vele edities te mogen blijven doen.

 

Penningmeester

Eric Mattijsen

Penningmeester
[email protected]

Zoals velen van mijn generatie ben ik mijn carrière in de entertainment industrie begonnen met vele vrachtwagens in- & uitladen en een eigen drive-in discotheek. Aansluitend werkte ik als geluidstechnicus achter de mengtafel van diverse bandjes.

Na het behalen van een MTS-Elektronica diploma ben ik in 1992 begonnen als hulpje op de technische dienst van Audio Electronics Mattijsen, ruim 40 jaar geleden door mijn ouders Johan en Geeke Mattijsen opgericht.

In het jaar 2000 hebben mijn broer Roland en ik het bedrijf van onze ouders overgenomen. Samen met een 10 koppig team doen wij vandaag de dag vooral ontzettend leuke en uitdagende projecten, vast geïnstalleerd of tijdelijk (huur), in de entertainment en broadcast markt. Wij bewegen ons in theater en poppodium, via pretpark en overheid, tot sport, cultuur- & kunstcentra, opleidingsinstituten en niet te vergeten de radio-& TV wereld. Hierbij ligt de aandacht bij goede, betrouwbare en hoge kwaliteit, vaak grensverleggende, oplossingen. Uitgevoerd met analoge en/of digitale en/of draadloze audio- & communicatie technologie.

Het jaar 2000 was ook het jaar dat Johan Mattijsen, medeoprichter van de Stichting Vakbeurs, terugtrad als voorzitter van de stichting en ik als penningmeester een soort van het stokje van hem overnam.

De Stichting Vakbeurs Theater techniek en haar beurs CUE zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en volwassen geworden. Samen met de exposanten hebben we veel bereikt.

Het bestuur heeft een mooie aanvulling gekregen en ik kijk uit naar de toekomst.

Secretaris

Louis Janssen

Secretaris
[email protected]

Op mijn 13e begon ik met bijbaantjes in de bioscoop en schouwburg in Venray, mijn geboorteplaats. Dat leek me stukken leuker dan een krantenwijk. Ik heb er allerlei functies gehad, van kaartjes-scheuren, snoepverkoper en filmoperateur tot trekkenwandmachinist, belichter en toneelmeester. Na in totaal 20 jaar werd het tijd voor een andere kant, ik werd technisch directeur van Toneelgroep Amsterdam.

Door mijn activiteiten binnen de VPT, en later de OISTAT, heb ik in de loop der jaren talloze theaters in binnen- en buitenland bezocht. Ik heb het theaterbedrijf vanuit zo'n beetje elk denkbaar medewerkersperspectief leren kennen. Ik zag wat wel en wat niet werkte. Hieruit ontstond Theateradvies B.V. waar we ruim 21 jaar werkten aan renovaties, verbouwingen en het ontwerpen van (nieuwe) theater in Nederland en de rest van de wereld.

Inmiddels ben ik zo’n 22 jaar actief bestuurslid van CUE en heb ik kunnen meewerken aan het organiseren en door ontwikkelen van deze vakbeurs. Sinds oktober 2022 ben ik gepensioneerd (maar nog niet helemaal gestopt met werken). Ik ben blij met de nieuwe bestuursleden, zo blijft de ontwikkeling van CUE ook in de toekomst geborgd.

Bestuurslid

Marjon Franken

Bestuurslid
[email protected]

In 1991 ben ik in deze branche gaan werken bij W. Beyne & Zn. B.V. Een bedrijf dat gespecialiseerd was in het maken van theaterdecor en theaterstoffering. Een heel oud familiebedrijf waar ik op kantoor ben gaan werken. Je deed daar alles wat gedaan moest worden; verkoop, verhuur, boekhouding, maar ook helpen op het confectieatelier of in het decoratelier. In die tijd ben ik vaak naar bouwdagen van theaterproducties meegegaan. Zo kwam ik op de toneelvloer en zag de passie van de mensen die meewerkten aan deze producties. Dan groeit ook je eigen interesse en passie. Met name de manier waarop er wordt samengewerkt om een prachtig eindresultaat neer te zetten, motiveert me. Dat geldt voor ieder onderdeel van ons vakgebied. We zijn allemaal bezig met het eindresultaat. Dat moet goed zijn en op tijd klaar.

Toen in 2001 dit bedrijf overgenomen werd door het Belgische ShowTex ben ik verantwoordelijk geworden voor de Nederlandse vestiging. ShowTex is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf gespecialiseerd in innovatieve brandvertragende textiel, gordijnrail en bewegingssystemen voor de theater en evenementen sector. De kennis en passie delen met collega’s wereldwijd is een unieke en leerzame ervaring. Zowel persoonlijk als voor het bedrijf.

Er is mij ooit gezegd; als je 5 jaar in deze business werkt, met veel plezier, dan blijf je dit de rest van je leven doen. Dat ga ik waarmaken!

In november 2017 ben ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur van CUE. Er was op dat moment behoefte aan uitbreiding van het bestuur en het werd tijd voor vrouwelijke input. Mijn doel is om, samen met de andere bestuursleden, de beurs uit te breiden zonder daarbij de kernwaarden van CUE te ondermijnen. Kijkend naar nieuwe doelgroepen, is er zowel op gebied van exposanten als bezoekers nog winst te behalen.

Bestuurslid

Marina Prak

Bestuurslid
[email protected]

Tijdens mijn studie ben ik in dit werkveld verzeild geraakt en nog steeds werk ik met veel plezier en passie in deze geweldige industrie. Begonnen bij een bandje, ben ik lang actief geweest op het vlak van rigging en trussing. Ik heb een hoop ervaring opgedaan, zowel hands-on op producties als op kantoor, en dat komt me nog dagelijks van pas. Inmiddels ben ik als ervaren marketeer werkzaam bij ROE Visual, een toonaangevende leverancier van LED schermen, met het hoofdkantoor in China en vestigingen over de hele wereld.

Ik vond het een eer gevraagd te worden voor het CUE bestuur in 2022. Ik hoop input te kunnen geven aan een goede vertegenwoordiging van de live events sector, daarnaast wil ik me sterk maken voor meer diversiteit en een betere vertegenwoordiging van vrouwen in ons vak.

Het is erg motiverend om met deze groep gedreven mensen samen te werken en een mooie CUE editie te maken. Ben je nieuwgierig of heb je vragen, neem gerust contact op!

Bestuurslid

Nina Brackman

Bestuurslid
[email protected]

Binnen BEO Trekwerk ben ik verantwoordelijk voor de marketing, sales en communicatie van de BEO bedrijven. Wij leveren hijs- en hefinstallaties voor theaters en podia over de wereld. Sinds ik klein ben loop ik al mee in dit wereldje, en sinds een paar jaar heb ik er mijn werk van gemaakt. Daarom ben ik nog wel een "groentje" in de branche. Met een achtergrond in de psychologie was dit ook niet het eerste werkveld waar ik aan dacht, maar ik heb het onwijs naar mijn zin en zeker geen spijt dat ik hierin ben gestapt!

Sinds kort zit ik ook bij het CUE bestuur waar ik een frisse blik kan geven over de behoeften van de "jongere generatie" in onze branche. Het is erg leerzaam om onderdeel te zijn van deze groep en ik hoop gave edities van de CUE neer te kunnen zetten in de komende jaren!

Naast mijn werk ben ik een sociaal dier. Ik vind het heerlijk om lekker te koken met vrienden, te reizen, te borrelen en naar voorstellingen van theater/dans/cabaret te gaan. Hopelijk tot snel!