Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Duurzaamheid

CUE wordt georganiseerd in én door Rotterdam Ahoy. Wij streven met volle toewijding naar een duurzame toekomst. Als de drijvende kracht achter CUE, is Rotterdam Ahoy vastberaden om een duurzame toekomst te omarmen en heeft daarom een ambitieus duurzaamheidsbeleid geïmplementeerd dat de volledige organisatie omvat.

 

Duurzaamheidsdoelstellingen

Onze voornaamste ambitie is de drastische vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2. Dit bereiken we door concrete acties te ondernemen, waaronder het elimineren van het gebruik van fossiele brandstoffen en het implementeren van maatregelen om CO2-uitstoot te filteren en te compenseren via diverse groene initiatieven. We investeren ook fors in duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen en warmte/koude-opslag, om onze evenementen op een ecologisch verantwoorde manier te ondersteunen en daarmee onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Daarnaast maken we gebruik van innovatieve technologie, zoals een waterbuffer, om regenwater op te vangen en te zuiveren voor hergebruik, wat bijdraagt aan het verminderen van de schaarste aan schoon water.

Onze toewijding aan duurzaamheid stopt niet bij emissiereductie. We streven actief naar afvalminimalisatie en hoogwaardige recycling, en we benaderen afval met een circulaire mindset. We experimenteren zelfs met nieuwe inzamelingsmethoden, zoals het hergebruiken van plastic bekers tijdens evenementen. Duurzaamheid is ook verweven in ons voedsel- en drankbeleid, met een sterke focus op het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten om voedselverspilling te minimaliseren en onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Geselecteerde duurzaamheidspartners

Daarnaast moedigen we actief onze bezoekers aan om duurzame vervoersmiddelen te gebruiken, zoals het openbaar vervoer en de fiets. We werken nauw samen met vervoersmaatschappijen om duurzame transportopties te bevorderen en communiceren proactief over milieuvriendelijk vervoer. Samenwerking is de sleutel tot succes in onze duurzaamheidsinspanningen. We selecteren partners die dezelfde duurzaamheidsprincipes omarmen en versterken onze inspanningen door samen te werken met maatschappelijke projecten en initiatieven. Onze inzet reikt verder dan alleen het faciliteren van evenementen; we organiseren zelf ook duurzame evenementen en dragen bij aan het creëren van een gezondere, groenere stad. Lees via onderstaande button meer over duurzaamheid binnen Rotterdam Ahoy:

Informatie duurzaamheid

 

Duurzaam tapijt

Bij CUE streven we ook actief naar duurzaamheid en maken we gebruik van Rewind tapijt, ontwikkeld door Beaulieu International Group. Dit Cradle to Cradle Certified Silver naaldvilt beurstapijt is het enige in zijn soort ter wereld. Het tapijt is ontworpen met circulariteit in gedachten, gemaakt van verantwoorde grondstoffen en geproduceerd met een laag energieverbruik. Wat het echt uniek maakt, is het ontbreken van latex, waardoor het tapijt volledig uit één materiaal bestaat en 100% hoogwaardig recyclebaar is. Het gebruik van Rewind tapijt is een tastbaar bewijs van onze toewijding aan een groenere evenementensector, draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van evenementen en vermindert aanzienlijk de CO2-uitstoot. Samen werken we aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Meer weten? Neem dan contact op met ons team.