Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Young Professionals

Tijdens CUE2024 werd er extra aandacht besteed aan de jonge professionals in onze branche. Op de dinsdag was het lezingenprogramma hier extra op afgestemd en was er ’s middags een Young Professionals Event. Tijdens dit event stonden er diverse activiteiten op het programma waardoor jongeren kennis en ervaringen konden delen met als doel erachter te komen hoe we als branche de jonge groep beter kunnen faciliteren. Uiteraard sloten we af met een borrel.

 

Bekijk aftermovie
 

 

Word lid van onze community

Onze WhatsApp community is dé plek waar alle jonge professionals in de branche samenkomen om te brainstormen over actuele onderwerpen. 

Het plan is om in de toekomst nog veel vaker samen te komen. Wil je hier ook bij zijn? Word dan zeker lid van onze WhatsApp community via onderstaande knop.

 

Word lid

 

Foto impressie 

 

Onze ambassadeurs

Onderstaande jonge professionals zijn ambassadeurs van het #CUEYouthNetwork. 

 

Petok Productions

Pembe Tokluhan (UK)

Backstage Creative
Petok Productions


I'm Pembe Tokluhan, a 26-year-old multidisciplinary backstage creative specialising in live audio, stage, production and tour management. I’m the founder of Petok Productions, a production company recognising women, trans and non-binary people working behind the scenes, screen and lens. Petok Productions’ mission is to achieve 50/50 gender equality in the backstage industries. We've initiated Petok Academy, offering free training, mentorship, networking, and job placement to empower our community members.

My journey in this sector began with studying music production and business in college. I went on to work in a venue and said yes to every offer that came my way. Allowing me to grow my network and knowledge. Working in this industry as a young professional is challenging at first, but with dedication, it opens doors to a world of endless possibilities.

By contributing to this event I want to create a welcoming, safe space for the next generation to feel comfortable and thrive in this sector. You can't be what you can't see, representation is key.

Zuidelijk Toneel

Arco Middendorp

Allround Technicus
Zuidelijk Toneel


Ik ben Arco Middendorp, 27 jaar oud, en werk als allround technicus bij het Zuidelijk Toneel in Tilburg. Mijn werk omvat het rondtouren met voorstellingen door België en Nederland, waarbij ik me bezighoud met verschillende technische aspecten. Dit werk doe ik nu al vier jaar.

Oorspronkelijk wilde ik cameraman worden, maar tijdens mijn opleiding, die een brede focus had op licht, geluid en video, veranderde mijn interesse. Ik maakte de overstap naar lichttechnicus, wat nu mijn hoofdrol is op het toneel.

Als young professional merk ik dat er veel 'oude rotten' in het vak zijn, maar er is een interessante verschuiving gaande. Er komen steeds meer mensen die echt een opleiding in dit veld hebben gevolgd, wat de professionaliteit binnen de sector verhoogt. Ik draag graag bij aan dit event om aandacht te vestigen op jonge professionals in de branche.

Ik geloof dat nieuwe ideeën en inzichten van mensen die minder lang in het vak zitten essentieel zijn. Deze professionele omslag zie ik als een positieve verandering, en ik wil helpen om deze vernieuwing verder te stimuleren.

DeLaMar Theater

Demi de Ruiter

Technicus
DeLaMar Theater


Ik ben Demi, een 21-jarige technicus bij DeLaMar Theater in Amsterdam. Mijn werk draait om het ondersteunen van reizende theatervoorstellingen en evenementen, variërend van zakelijke bijeenkomsten tot avondvoorstellingen. Deze passie ontstond uit mijn liefde voor theater en concerten, wat mij leidde naar het Mediacollege in Amsterdam en uiteindelijk naar La Mar Theater, waar ik na mijn stage een contract kreeg.

Als jonge professional in deze sector ervaar ik een hechte gemeenschap; ik leer continu nieuwe mensen kennen. Om mij heen merk ik dat de werkuren in de reizende techniek best intens kunnen zijn, iets wat volgens mij verandering verdient. Mijn motivatie om bij te dragen aan dit evenement voor jonge professionals is omdat ik sterk geloof in het benadrukken van veranderingen die nodig zijn voor onze generatie in deze branche.

BEO Groep

Nina Brackman

Commercieel Directeur
BEO Groep


Als Commercieel Directeur bij BEO Groep leid ik de marketing en sales afdelingen en ben ik betrokken bij de strategieontwikkeling. Ons bedrijf levert technische oplossingen voor theaters, zoals hijs- en hefinstallaties. Daarnaast ben ik voorzitter van ons Management Team, gericht op lange termijn strategie en dagelijks management.

Mijn reis naar deze sector was vrij uniek. Ik heb psychologie gestudeerd en na mijn master merkte ik tijdens de coronapandemie dat ik iets anders wilde dan de gezondheidszorg. Geïnspireerd door mijn vader, oprichter van Trekwerk, vond ik mijn weg in de creatieve sector, hoewel ik meer gericht ben op sociale interactie dan technische aspecten. Ik begon bij Trekwerk in de marketing en groeide door tot commercieel directeur.

Werken aan projecten met een WOW-factor is onwijs gaaf en typerend voor deze sector. We streven naar unieke entertainment ervaringen, wat zorgt voor een enthousiaste, positieve en ietwat chaotische sfeer. Dat is juist zo leuk. De Nederlandse sector is open en vooruitstrevend, maar in mijn ervaring belemmeren traditionele denkwijzen soms de progressie. Ik geniet van de uitdaging om deze te doorbreken terwijl ik leer van bestaande methodes. Als nieuwkomer in de branche, buiten de gebruikelijke opleidingspaden, viel het me op dat young professionals ondervertegenwoordigd zijn bij netwerkevenementen. Als bestuurslid van de CUE beurs richt ik me op die jonge professionals. Ik streef ernaar een inclusieve en ondersteunende gemeenschap te creëren voor de nieuwe generatie in deze branche. Op deze manier kwam het young professional netwerk evenement tot leven. Zie ik je daar?

Stage-mate

Wout Panis

Lichttechnicus
Stage-mate


Ik ben Wout, een 26-jarige lichtontwerper, en heb gestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam, waar ik in 2020 afstudeerde. Tijdens mijn studie, in 2017, richtte ik al mijn bedrijf Stage-Mate op. Na mijn afstuderen heb ik me volledig op mijn bedrijf gestort. Samen met mijn compagnon houd ik me bezig met een breed scala aan projecten in zowel lichtontwerp als technische productie. We werken voor theatergezelschappen, evenementen, festivals, concerten, musea en meer.

Mijn passie voor theater begon al vroeg, toen ik bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam toneel speelde. Ik raakte gefascineerd door de technische kant van het theater en verdiepte me er steeds meer in, tot ik van mijn hobby mijn werk kon maken. Als young professional in deze sector merk ik dat er na de coronacrisis veel kansen liggen, vooral omdat velen gestopt zijn. De vraag is hoog, maar dat brengt ook druk met zich mee. Het is een kans, maar ook een risico. Er liggen enorme mogelijkheden, vooral voor jonge mensen, en ik wil hen helpen die te zien en te grijpen.

TechNerd

Glenn Neyndorff

Technisch producent
TechNerd


Als technisch producent in de theater- en evenementensector haal ik vooral mijn motivatie uit het neerzetten van mooie evenementen samen met andere mensen. Daarnaast ben ik ook gastdocent en stagebegeleider op de Hogeschool van Kunst in Amsterdam waar ik jong talent begeleid en introduceer in het werkveld.

Tijdens mijn middelbare schooljaren raakte ik gefascineerd door techniek, wat mij ertoe bracht om een opleiding te volgen in Wales, Engeland. Zo is mijn persoonlijke interesse in de techniek en mensen achter de productie ontstaan.

De verschuiving van de oudere generatie naar een nieuwe is een positieve ontwikkeling! Ik betrek mij graag bij dit event voor Young Professionals omdat ik ervan overtuigd ben dat we allemaal van elkaar kunnen leren, ongeacht leeftijd of ervaring. Voor mij gaat het om de persoon achter het werk, niet het werk zelf. Het werken met jonge mensen biedt een uniek perspectief op het vakgebied en is fris en vernieuwend.