Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

De volgende drie bevestigde sprekers VPT Academy

Tijdens CUE 2020 organiseert de VPT een uitgebreid kennisprogramma onder de naam VPT Academy. Benieuwd wat u kunt verwachten? 

 

Eric Pierens (NEP), Roland Mattijsen (AEM) en Willem Westermann (PMSE) zullen de stand van zaken met betrekking tot draadloze frequenties voor entertainmentgebruik. Het gaat over de invoering van 5G in januari 2020 en de gevolgen daarvan voor draadloze microfoons en in-ear systemen, draadloze camera’s en dataverkeer.  

 

Marc Hendriks  van YourPlan Solutions vertelt over buitengebruik van Ledschermen. Daarvoor zijn er een aantal constructieve aspecten die in acht genomen moeten worden. Als we om ons heen kijken zien we vele oplossingen waarvan maar de vraag is of ze veilig zijn. Marc vertelt hoe Ledschermen correct in te zetten zijn. 

 

Meyer Sound heeft een testsignaal ontwikkeld dat vergelijkbare eigenschappen (dynamiek en timbre) heeft als muziek. Merlijn van Veen licht toe hoe een nieuwe procedure ontwikkelt is die garandeert dat bij het vaststellen van de maximale luidheid, luister-kwaliteit en -plezier gewaarborgd blijft en de luidspreker aanvaardbaar klinkt. Vanuit de industrie is er veel belangstelling voor dit testsignaal en bijbehorende procedure. AES onderzoekt of standaardisering mogelijk is.