Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

15 t/m 17 januari 2024

Concept

De tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie, biedt een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia. Het is de vaste ontmoetingsplaats voor technici in de evenementenbranche en podiumkunsten.
De oprichting van de Stichting Vakbeurs Theatertechniek in 1987 was een initiatief van een aantal toeleveranciers uit de theaterbranche met als doel een professionele non-profit beurs op te zetten voor en door technici. Nederland staat internationaal gezien bekend om haar hoogstaande podiumtechniek. Kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid zijn sleutelwoorden. Producenten spelen in op de trend dat alles steeds interactiever wordt. Dat vraagt om andere, multimediale technieken. CUE2024 is het trefpunt voor de branche om kennis, ervaringen en innovaties te delen zodat de aanwezige expertise op hoog niveau kan blijven.

Op CUE draait het niet alleen om materialen, maar ook om de denkwijze erachter. Vanuit stands worden voorbeelden getoond van technisch vernuft. Daarnaast breidde CUE in 2020 uit met CUE Experience, in deze extra hal kunnen exposanten daadwerkelijk op de stand laten zien, horen en voelen wat voor innovatieve techniek zij huis hebben. Er is veel mogelijk, denk aan podia, mistschermen, rookprojecties, misschien wel 360-graden projecties in een dome of VR-demo’s. Het wordt echt een beleving voor de bezoeker!  

 

Het bestuur van CUE bestaat uit

- Enrico Daamen, voorzitter
- Eric Mattijsen, penningmeester
- Louis Janssen, secretaris

- Marjon Franken, bestuurslid
- Marina Prak, bestuurslid
- Nina Brackman, bestuurslid

CUE2024 vindt plaats van 15 t/m 17 januari 2024 in Rotterdam Ahoy.