Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Slotbericht CUE2024 - Een ongekend succes

Afgelopen 3 dagen stond Rotterdam Ahoy in het teken van event-, installatie- en entertainmenttechnologie. Met een uitverkochte beursvloer en een belevenisvolle CUE Experience, kijken we terug op een succesvolle beurs. Dit jaar heeft CUE een recordaantal van 9.337 bezoekers mogen verwelkomen. Een bewijs van zijn groeiende populariteit en belang voor de evenementenbranche.

Enrico Daamen, voorzitter van de Stichting Vakbeurs Theatertechniek, sprak met trots over het evenement: "Het was een boven verwachting succesvolle beurs. Iedereen heeft onvoorstelbaar zijn best gedaan om iets heel moois neer te zetten, wat resulteerde in veel positieve reacties van onze bezoekers. Na vier jaar afwezigheid was het bijzonder om elkaar weer te ontmoeten. De sfeer was geweldig en de energie op de beursvloer was voelbaar. Dit is wat CUE zo speciaal maakt."

 

PK Sound - Multi Axis Robotics wint CUE Innovatie Publieksprijs!

Vanmiddag is live op de beursvloer de winnaar van de CUE Innovatie Publieksprijs uitgeroepen. Met maar liefst 31,5% van de stemmen is de PK Sound - Multi Axis Robotics, ingediend door FACE, de overduidelijke winnaar. Om 15.30 uur is de CUE Innovatie Award uitgereikt aan FACE. Karel de Piere, CEO bij FACE: "Wij zijn blij dat een keer een geluidssysteem deze prijs mag winnen. Onze innovatie biedt gebruikers de ongeëvenaarde mogelijkheid om op gemotoriseerde wijze de horizontale en verticale afstraling van het systeem te beïnvloeden, zelfs nadat de arrays zijn gevlogen.” Bekijk de video van deze innovatie.

 

CUE Experience

De CUE Experience in hal 2 was dit jaar wederom de hotspot om te zien, horen en voelen wat onze exposanten in huis hebben. De stand van Main Gear Supply bij de entree van de CUE Experience trok met hun geluid- en lichtdemonstraties veel aandacht. Bob Offenbach, eigenaar van Main Gear Supply: "CUE heeft een heerlijke ongedwongen sfeer. Het is fijn netwerken en de mogelijkheid om ons product te laten zien en horen in de CUE Experience was wederom een groot succes.”

 

CUE Talk

Ook deze editie konden bezoekers weer meerdere keren per dag live interviews bijwonen over uiteenlopende onderwerpen in de studio van AV & Entertainment en Dutch Multicam in de CUE Experience (hal 2). Daar gaven zij, samen met studenten van Curio en presentator Hans Schoonen, podium aan verschillende organisaties en sprekers. Op de laatste beursdag schoof de winnaar van de Innovatie Publieksprijs aan. Bekijk alle CUE Talk video’s hier.

 

Uitgebreid programma

Het programma bestond dit jaar uit diverse sessies, workshops en masterclasses gericht op de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. Extra bijzonder was het SoundLab, een unieke geluidsdichte ruimte waar onder andere immersive sound demonstraties en fast track gehoorsessies werden georganiseerd. Ook in de Dome stonden bijzondere lezingen op het programma. Vandaag vertelde onder andere Bjorn Berkers over het duurzaam maken van vormgeving in zijn sessie 'Create! & Re-Create!’ en gaf Hannah Conway een lezing over The Sound Voice Project, een uniek project over artiesten met digitale stemmen. Alle drie de beursdagen werden deze lezingen gemodereerd door onze dagvoorzitter Fadoua Alaoui.

 

Bekijk de CUE2024 aftermovie hier!