Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Het volledige programma is bekend: CUE2024 laat zien hoe leuk het vak is

CUE2024 belooft een inspirerende editie te worden. Dit jaar introduceert CUE een vernieuwde programmaopzet waarbij bezoekers zich kunnen verheugen op diverse lezingen, workshops en masterclasses die de trends en innovaties in de branche belichten.

"De programmacommissie wil laten zien hoe leuk het vak is, niet in de minste plaats om de jonge generatie professionals te motiveren om te blijven kiezen voor het mooie vak wat we hebben." Aldus Jeroen van Eekelen, commissielid. De CUE programmacommissie bestaat uit een groep van vijf vakprofessionals uit de theater- en entertainmentbranche. Zij hebben actief gestuurd op vernieuwing.

Met vele toonaangevende sprekers, is CUE2024 dé plek om te netwerken, kennis te delen en te leren over de toekomst van de branche. Een actieve bijdrage hierin wordt geleverd door onder andere VPT, VNPF en VVEM. 

Enkele highlights van het programma:

  • Masterclass over de techniek achter de wekelijkse radio uitzending van team Concertgebouw Spiegelzaal, gehost door AVRO TROS
  • Fast track sessies in het SoundLab van VeiligheidNL waarin bezoekers leren hoe gehoorbescherming werkt.
  • Rondleidingen backstage Vrienden van Amstel, krijg een uniek kijkje achter de schermen! (vol = vol)
  • Sessie van de Ashton Brothers: Hoe komen zij tot hun gevaarlijke en indrukwekkende voorstellingen?
  • Leer hoe de internationale brand experience agency TWOFIFTYK revolutionaire live-entertainment ervaringen neerzet zoals Burning Man en Eurovision Songfestival.

 

Bekijk het volledige programma hier.

HET SOUNDLAB

In het SoundLab draait alles om geluid. Ron Bakker, commissielid: "Het SoundLab staat midden op de beursvloer en dat maakt het erg laagdrempelig om eens binnen te stappen en deel te nemen aan de sessies en workshops.” Naast fast track sessies over gehoorbescherming zijn er masterclasses, demonstraties en lezingen over microfoongebruik, spraaktechnologie en meer. "Specialisten en geluidstechnici uit het hele land komen naar CUE om een lezing te geven over hun vakgebied.”