Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

Podiumtechniek.nl winnaar CUE Publieksprijs 2018

Tijdens de vakbeurs CUE2018, die vorige week plaatsvond in Rotterdam Ahoy, konden bezoekers stemmen op hun favoriete innovatie. Uit de 18 genomineerden kozen zij Podiumtechniek.nl met hun innovatie RF Toolbox als winnaar van de CUE2018 Publieksprijs. Bob Ages van Podiumtechniek.nl: "We zijn blij dat ons verhaal is overgekomen bij de bezoekers van CUE2018 en dat we blijkbaar iets hebben aangeroerd dat leeft. Het is ook wel iets waar veel technici op bijna dagelijkse basis mee te maken hebben; instabiele ontvangst van de signalen van draadloze microfoonsystemen onder invloed van mobiele netwerken, draadloze routers in de directe omgeving en digitale tv via de ether. Als je met wat uitgebreider systemen werkt of onder slechte omstandigheden doet dat zich onvermijdelijk voor en Paul (van Schaik) heeft met RF-toolbox écht een adequate en universeel inzetbare oplossing bedacht.”

Vanochtend vond de prijsuitreiking plaats.  Podiumtechniek.nl werd verblijd met een bezoek van Eric Mattijsen, bestuurslid van de Stichting Vakbeurs Theatertechniek. Zij ontvingen een cheque voor 12 m² gratis standruimte op CUE2020 en vermelding in de communicatie in aanloop naar de CUE Publieksprijs 2020. [dowload hier de foto van de uitreiking] Op de foto: Bestuurslid Eric Mattijsen (midden) & Bob Ages (rechts) en Paul van Schaik van Podiumtechniek.nl

CUE / VPT Innovatieprijs

Om innovaties in de branche te stimuleren heeft de vakbeurs CUE voor de editie 2018 in samenwerking met de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) een innovatieprijs in het leven geroepen: de CUE / VPT Innovatieprijs, bestaande uit de VPT Vakjuryprijs en de CUE Publieksprijs.

De VPT Vakjuryprijs werd gewonnen door StaPoTech BVBA met hun innovatie 'Stavaria’, een variabele decorkabel. Een cheque van € 2500 werd aan het eind van de 2e beursdag aan hen uitgereikt.

Vakbeurs CUE

CUE is de tweejaarlijkse vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie en biedt een totaaloverzicht van technische faciliteiten voor binnen- en buitenpodia. Het is dé ontmoetingsplaats voor technici in de evenementenbranche en podiumkunsten. De 16e editie van CUE vond plaats van 13 t/m 15 januari jl. en trok een recordaantal van 7.117 bezoekers, een stijging van 15% ten opzichte van de vorige editie. Ook het aantal m² standoppervlakte steeg met 12%.