Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Meer vakbezoekers dan ooit naar 17e editie van CUE

Rotterdam, 15 januari 2020

 

MEER VAKBEZOEKERS DAN OOIT NAAR 17E EDITIE VAN CUE
Toename van bezoekers, exposanten en beleving

 

De 17e editie van CUE, de vakbeurs voor event-, installatie en entertainmenttechnologie die van 13 t/m 15 januari plaatsvond in Rotterdam Ahoy, kende een stijging op alle fronten. Maar liefst 8.127 vakprofessionals passeerden de toegangspoorten van CUE2020, een stijging van 14.2% ten opzichte van de vorige editie. Ook steeg het productaanbod met 20% meer beursoppervlakte.

 

Nieuw: CUE Experience

Deze editie een primeur, voor het eerst was het tijdens CUE toegestaan om producten daadwerkelijk in actie te laten zien in een speciale hal: CUE Experience. Reacties van exposanten waren zeer positief. Johan Gunsing, International Sales Manager (Adam Hall Group): "Voor ons is CUE Experience zeer geslaagd. Het is een toegevoegde waarde aan beleving door audio te laten horen en de lichten te laten zien. Voor ons is CUE de thuismarkt van de Benelux."

 

Een echte netwerkbeurs
Ook bezoekers zijn enthousiast over de beurs. Rob van Tankeren, Sales Manager Europe (Pan acoustics): "CUE is een prettige, overzichtelijke beurs met een compleet aanbod." Ook zijn bezoekers enthousiast over de toevoeging van CUE Experience: "Ik denk dat de CUE Experience Hal een toegevoegde waarde heeft. Je kunt de armaturen bekijken zonder te hoeven wachten op een demo. Vooral voor de vernieuwde producten is dit van belang. Zeker een geslaagde keus.", aldus Bas Vlieland.

 

Positieve vibe
Onder exposanten waren veel positieve geluiden te horen over het verloop van de beurs. Marloes Smit, Marketing bij SHURE:"CUE wordt voor ons steeds belangrijker, zeker voor de Nederlandse markt. Er is eigenlijk geen soortgelijke beurs meer in Nederland en CUE biedt ons de mogelijkheid om te netwerken met heel veel beslissingsbevoegde bezoekers" . Ook Roel Aertssen, Sales Nederland bij Jezet seating is positief gestemd: "Al sinds de eerste editie van CUE hebben wij hier een stand. Door het hoge niveau van CUE is het voor ons cruciaal om hier te staan, als vakbeurs binnen de Benelux."

 

Stijging aantal bezoekers
Naast de vertrouwde technici in de evenementenbranche en podiumkunsten weet CUE ook steeds meer evenementen- en congreslocaties aan te trekken. Ook trokken dit jaar meer Belgische bezoekers naar de vakbeurs in Ahoy.

 

Inspirerend kennisprogramma
De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) organiseerde wederom dagelijks een uitgebreid lezingenprogramma onder de naam VPT Academy. In diverse drukbezochte workshops en lezingen werden bezoekers geïnspireerd over actuele onderwerpen in de branche. Bezoekers kregen echt een kijkje in de toekomst met onderwerpen zoals XSens Motion Capture, VR LAB, BlackTrax en Hologauze.

 

Innovaties centraal
CUE staat ook bekend om de vele innovaties die op de beurs gepresenteerd worden. De Vereniging voor Podium Technologie (VPT) reikte op dinsdag 14 januari de VPT Innovatieprijs uit aan Ben Vrielink. Hij heeft gewonnen met zijn innovatie OSC/MIDI Trigger Hub. De winnaar van de CUE Publieksprijs wordt volgende week bekendgemaakt.

 

De eerstvolgende editie van CUE vindt plaats van 17 t/m 19 januari 2022 in Rotterdam Ahoy. Meer informatie is te vinden op www.cue.nl.

 

Klik hier voor een selectie van beeldmateriaal.


[EINDE BERICHT]

----------------------
Noot voor de redactie: voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Lonneke Kroes via l.kroes@ahoy.nl of +31 (0)10 2933216.