Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

Groeispurt voor 16e editie van CUE

Toename van bezoekers, exposanten en nieuwe segmenten

De 16e editie van de CUE, de vakbeurs voor event-, installatie en entertainmenttechnologie die van 15 t/m 17 januari plaatsvond in Rotterdam Ahoy, kende een stijging op alle fronten. Maar liefst 7.117 vakprofessionals passeerden de toegangspoorten van CUE2018, een stijging van 15% ten opzichte van de vorige editie. Daarnaast steeg ook het productaanbod, met 12% meer beursoppervlakte en een totaal aantal van 187 exposanten. 

Aanwas nieuwe bezoekerssegmenten

Naast de vertrouwde technici in de evenementenbranche en podiumkunsten wist CUE ook nieuwe bezoekerssegmenten aan zich te binden, waaronder evenementen- en congreslocaties, kerkgenootschappen en uitvaartorganisaties.

Vergaren informatie over producten en diensten belangrijkste bezoekreden
Bezoekers noemen het 'verzamelen van informatie over (nieuwe) producten en diensten’ als belangrijkste reden om CUE te bezoeken naast natuurlijk het netwerken.  "CUE is voor mij een goede plek om potentiële opdrachtgevers en nieuwe producten te zien.” aldus Daniel Vanboven, eigenaar van DvB EventSupport.

Positieve vibe
Onder exposanten waren veel positieve geluiden te horen over het verloop van de beurs. Denis Hoogesteger, bij Penn Elcom verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland en België: "CUE2018 was voor ons een fantastische beurs. Wij hebben veel gerichte en geïnteresseerde bezoekers mogen ontvangen in onze stand. Dit waren zowel bestaande als nieuwe, potentiële klanten. Over 2 jaar zijn we er zeker weer bij."

Innovaties centraal
CUE staat ook bekend om de vele innovaties die op de beurs gepresenteerd worden. Om innovaties in de branche verder te stimuleren koos de beursorganisatie dit keer voor een vernieuwde opzet van de Innovatieprijs. In samenwerking met de Vereniging voor Podium Technologie (VPT) is de CUE/VPT Innovatieprijs in het leven geroepen, bestaande uit de VPT Vakjuryprijs en de CUE Publieksprijs. De VPT Vakjuryprijs is gewonnen door StaPoTech BVBA met hun innovatie 'Stavaria’, een variabele decorkabel.

De winnaar van de CUE Publieksprijs wordt volgende week bekendgemaakt.

Inspirerend kennisprogramma
De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) organiseerde wederom dagelijks een uitgebreid lezingenprogramma onder de naam VPT Academy. In diverse drukbezochte workshops en lezingen werden bezoekers geïnspireerd over actuele onderwerpen in de branche.

Samenwerking Ahoy en Stichting Vakbeurs Theatertechniek verlengd
Onlangs hebben Rotterdam Ahoy en de Stichting Vakbeurs Theatertechniek hun samenwerking voor 3 edities verlengd. Dit betekent dat Rotterdam Ahoy de organisatie van CUE in 2020, 2022 en 2024 voor haar rekening neemt.

De eerstvolgende editie van CUE vindt plaats van 13 t/m 15 januari 2020 in Rotterdam Ahoy. Meer informatie is te vinden op www.cue.nl.

Klik hier voor een selectie van beeldmateriaal.