Vakbeurs voor event, installatie- en
entertainmenttechnologie

CUE/VPT Innovatieprijs

Eén van de belangrijkste branchepartners van de beurs is de Vereniging voor Podiumtechnologie. De VPT streeft naar een sterke, actieve, professionele branche/sector van personen en bedrijven die werkzaam zijn bij de technische ontwikkeling en uitvoering van uitvoerende kunsten en evenementen. Als onderdeel van dit streven willen de VPT en de vakbeurs CUE innovatie in de branche stimuleren en eren. Een van de instrumenten daarvoor is de CUE/VPT Innovatieprijs, bestaande uit de VPT Vakjuryprijs en de CUE Publieksprijs.

Voor wie?
Iedereen die betrokken is of zich betrokken voelt bij de techniek en processen op en rond het podium kan meedingen naar de CUE/VPT Innovatieprijs. Hieronder vallen derhalve ook bedrijven en personen die geen lid zijn van de VPT, geen standhouder op CUE2018 zijn, maar wel een belangrijke innovatieve bijdrage aan het werkgebied van de VPT willen leveren.

Prijzen

Er worden twee prijzen uitgereikt: de VPT Vakjuryprijs en de CUE Publieksprijs.

De leden van de vakjury zijn:

 • Rolf Hut (wetenschapper aan de TU Delft)
 • Jack Smale (president van de United States of Entertainment)
 • JP van Ruitenbeek (Technisch Manager van het DeLaMar Theater)

 

De VPT Vakjuryprijs bestaat uit:

 • Een artikel in het vakblad Zichtlijnen (2x A4)
 • 4x Advertentie in het vakblad Zichtlijnen ter waarde van in totaal € 2.500,-
 • Vermelding op de website en de sociale media (o.a. Facebook, websites CUE en VPT etc.)
 • Een kort filmpje (max. 3 minuten)
 • Een geldbedrag van € 2.500,-

 

De CUE Publieksprijs bestaat uit:

 • Gratis 12 m2 standruimte (excl. Standbouw) tijdens CUE2020
 • Vermelding op de websites en in de digitale newsletters van CUE en VPT, via de sociale media (o.a. Facebook en Twitter) en in de communicatie t.b.v. de CUE2020 Publieksprijs
   

Aanmelden en beoordeling

De inschrijving voor de CUE/VPT Innovatieprijs is gesloten.

Tussen 9 december 2017 en 15 december 2017 beoordeelt de jury de inzendingen op ontvankelijkheid: voldoet de inzending aan de criteria? De ontvankelijk verklaarde inzendingen worden vermeld in het januarinummer van de Zichtlijnen. De inzendingen zijn tijdens CUE2018 (15-17 januari 2018 in Rotterdam Ahoy) te zien op de beursvloer. Op de tweede beursdag vindt de beoordeling door de vakjury plaats. De uitreiking van de VPT Vakjuryprijs gebeurt tijdens het CUE/VPT Café aan het einde van de tweede beursdag. De winnaar van de CUE Publieksprijs wordt na afloop van CUE bekend gemaakt.  Het publiek kan de drie beursdagen stemmen op een digitale zuil waar alle bezoekers bij de entree een ticket met een barcode voor krijgen. 

Download het PDF bestand met alle informatie over de CUE/VPT Innovatieprijs