Menu Menu
Zoeken

Vakbeurs voor event-, installatie- en
entertainmenttechnologie

12 t/m 14 januari 2026

Innovatiegalerij

 

WINNAAR 2024 BEKEND

 

Tijdens CUE2024 werd de Innovatie Publieksprijs uitgereikt aan de beste innovatie. Met 31,5% van de stemmen is de overduidelijke winnaar de PK Sound - Multi Axis Robotics, ingediend door FACE. Karel de Piere, CEO bij FACE. "Wij zijn blij dat een keer een geluidssysteem deze prijs mag winnen. Onze innovatie biedt gebruikers de ongeëvenaarde mogelijkheid om op gemotoriseerde wijze de horizontale en verticale afstraling van het systeem te beïnvloeden, zelfs nadat de arrays zijn gevlogen.” Lees hier het volledige artikel.

Hieronder ziet u alle genomineerden voor de CUE Innovatie Publieksprijs 2024. De genomineerden werden ook gepresenteerd in de Innovatiegalerij in hal 2. 


 

 

GENOMINEERDEN 

 

 • 1. TDE-lighttech IZI-Access

  1. TDE-lighttech IZI-Access

  Lumen Solutions

  Dé oplossing waar protocollen samenkomen.De IZI-Access blinkt uit in het enorme scala van protocol inputs als outputs wetende o.a. Art-Net, sACN, OSC, DMX-512, DALI, IZI-Link, DMX en Art-Net waardoor een ongekende flexibiliteit is gecreëerd bij het aansturen én beheren van verlichtingssystemen.

  Dé oplossing waar protocollen samenkomen. De IZI-Access blinkt uit in het enorme scala van protocol inputs als outputs wetende o.a. Art-Net, sACN, OSC, DMX-512, DALI, IZI-Link, DMX en Art-Net waardoor een ongekende flexibiliteit is gecreëerd bij het aansturen én beheren van verlichtingssystemen. De integratie van I/O-contacten opent een scala aan mogelijkheden voor interactieve verlichtingsoplossingen. Hiermee kunt u niet alleen de verlichting aanpassen aan specifieke gebeurtenissen of behoeften, maar ook de verlichting laten reageren op omgevingsfactoren, zoals bewegingssensoren of andere externe triggers. Met de mogelijkheid tot het maken van softpatches maakt de IZI-Access het mogelijk om de aanweze LEDverlichting te configureren onder enkele DMX adressen. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig de controle over uw verlichtingsinstallatie laten overnemen door derden. De presets bieden een handige manier om lichtinstellingen op te slaan en met één druk op de knop op te roepen. Of het nu gaat om het creëren van de perfecte sfeer voor een presentatie, een feestelijke gelegenheid of een zakelijke bijeenkomst, met de presetfunctie is alles binnen handbereik.

  Lees meer Sluiten
 • 2. ROBE Robin Footsie2 TW

  2. ROBE Robin Footsie2 TW

  Controllux

  Bekijk Video

  Meer dan alleen een voetlicht! De Footsie is het eerste voetlicht in het assortiment en de nieuwste toevoeging aan de Robe familie. De Footsie is verkrijgbaar in twee verschillende maten, de Footsie1 (24 individuele LED chips, 60cm lang) en de Footsie2 (48 individuele LED chips, 120cm lang).

  Meer dan alleen een voetlicht! De Footsie is het eerste voetlicht in het assortiment en de nieuwste toevoeging aan de Robe familie. De Footsie is verkrijgbaar in twee verschillende maten, de Footsie1 (24 individuele LED chips, 60cm lang) en de Footsie2 (48 individuele LED chips, 120cm lang). Het fijne aan de Footsie is dat deze tevens gebruikt kan worden als kabelgoot, waardoor loszwervende kabels een probleem van het verleden is! De Footsie is verkrijgbaar in 3 verschillende opties: het klassieke 'balletwarme’ 3000K, Tunable White 2700K - 5600K of in RGBW om alle kleuren uit het voetlicht te halen.Door de verschillende hoekenstukken die aan worden geboden zijn er oneindige mogelijkheden om de Footsie te positioneren op het podium, op de catwalk of op andere gelegenheden. Het zogeheten SPREAD (Shield Protection, Reflection Elimination, Diffusion) schild zorgt ervoor dat het publiek niet geblindeerd door de Footsie en zij zonder enig probleem kunnen genieten van de show. Door dit systeem kun je ook gebruik maken van verschillende diffusie opties om zo de spreiding en de zachtheid van de Footsie te kunnen controleren. Dit systeem heeft een impact protectie rating van IK06, wat betekend dat de Footsie beschermd is tegen 1 joules impact. Het veiligheidssysteem BluMark zorgt voor een extra stukje veiligheid voor performers bij een blackout. Vanaf uw lichttafel kunt u de BluMark instellen zodat er altijd één van de LED chips op de Footsie een blauw licht aanhoud als indicatieverlichting. Zo kunnen de mensen op het podium altijd zien waar zij heen moeten lopen wanneer de rest van de verlichting volledig gedimd is. Deze Blumark chips kunnen tevens gebruikt worden als indicatieverlichting voor de performers voor bijvoorbeeld hun startpositie op het podium. En als kers op de taart is de Footsie ook IP65, dus zowel binnen als buiten te gebruiken!

  Lees meer Sluiten
 • 3. ROBE Robin iForte LTX WB/W EP

  3. ROBE Robin iForte LTX WB/W EP

  Controllux

  Bekijk Video

  De multi-inzetbare spot die zowel binnen als buiten te gebruiken is. De meeste Robe gebruikers zijn inmiddels al bekend met de iForte en hier is nu een Long Throw variant op gekomen, de iForte LTX. 

  De multi-inzetbare spot die zowel binnen als buiten te gebruiken is. De meeste Robe gebruikers zijn inmiddels al bekend met de iForte en hier is nu een Long Throw variant op gekomen, de iForte LTX. De iForte LTX kan net als de iForte gewoon gebruikt worden naast de standaard Forte in theaters, poppodia en andere gewenste locaties, maar de iForte LTX voegt hier nog een extra dimensie aan toe. Door de nieuwe lens rijkt de zoom van de iForte LTX van 0.7 graden tot 2 graden, een echte Long Throw dus! Daarnaast kan hij ook nog in de standaard mode gebruikt worden, waar de zoom van 3.5 tot 52 graden rijkt. En ook in de iForte LTX zit het gepatenteerde RAINS systeem, om de waterdichtheid (IP65) van de spot te garanderen. Economisch kun je wellicht uit bovenstaande al opmaken dat dit een hele interessante spot is. Doordat de spot zowel indoor, outdoor en op plekken als grote arena’s gebruikt kan worden, is het niet meer nodig om voor iedere setting een dedicated spot te kopen. De iForte LTX is namelijk inzetbaar op alle locaties. Dit betekend dus 1 aankoop voor 3 verschillende segmenten!

  Lees meer Sluiten
 • 4. Showtec LAMPY CIE Colour Picker

  4. Showtec LAMPY CIE Colour Picker

  Highlite International B.V.

  Bekijk Video

  Zelfs het kleinste model van de Showtec LAMPY DMX-console is sinds de nieuwe V2 software uitgerust met de professionele CIE Colour Picker. Met deze xy-kleurtool kun je met grote nauwkeurigheid en gemak de kleuren van verschillende fixtures matchen.

  Zelfs het kleinste model van de Showtec LAMPY DMX-console is sinds de nieuwe V2 software uitgerust met de professionele CIE Colour Picker. Met deze xy-kleurtool kun je met grote nauwkeurigheid en gemak de kleuren van verschillende fixtures matchen. Je krijgt exact dezelfde kleuruitvoer van elke fixture met behulp van het gekalibreerde kleurprofiel in de fixture bibliotheek. De CIE Colour Picker ondersteunt kleurconversie voor fixtures met maximaal 7 LED-kleuren. Geen gedoe meer dus met het ene type/merk fixture geeft een blauwere kleur dan dat van een ander merk of type. Je laadt het fixture in vanuit de gekalibreerde library, selecteert de gewenste kleur met de CIE Colour Picker en alle fixture hebben exact dezelfde kleur!

  Lees meer Sluiten
 • 5. Infinity Raccoon P14/4

  5. Infinity Raccoon P14/4

  Highlite International B.V.

  Bekijk Video

  De Infinity Raccoon P14/4 is een high-end LED-par met een innovatieve kleurenengine die stabiele kleuren garandeert en thermische kleurverschuiving elimineert, óók tijdens dimmen. Verschillende interne dimcurves en tungsten-simulatie maken hem een perfecte, energiezuinige en moderne vervanger voor "ouderwetse” parren.

  De Infinity Raccoon P14/4 is een high-end LED-par met een innovatieve kleurenengine die stabiele kleuren garandeert en thermische kleurverschuiving elimineert, óók tijdens dimmen. Verschillende interne dimcurves en tungsten-simulatie maken hem een perfecte, energiezuinige en moderne vervanger voor "ouderwetse” parren. De interne software biedt geavanceerde kleurmengtechnologie met zowel xy-, RGB, CMY, en HSI-kleurmodi en het matchen van bekende gels. Twee bedrijfsmodi laten je kiezen voor maximale helderheid of maximale kwaliteit, waardoor hij vergeleken met andere modellen in de markt een relatief hoge lichtopbrengst en CRI kan bieden. Verder heeft de Raccoon P14/4 natuurlijk de "standaard” specificaties zoals IP65, instelbare PWM tot 25 kHz, en de nodige verkrijgbare accessoires zoals een top hat, barndoors, diffusers, accessoirehouder en quicklocks.Lees meer op: https://www.highlite.com/nl/raccoon-series

  Lees meer Sluiten
 • 6. Showtec Stage Blinder FLEX Blaze

  6. Showtec Stage Blinder FLEX Blaze

  Highlite International B.V.

  Bekijk Video

  De Showtec Stage Blinder FLEX Blaze is een innovatieve uitbreiding op het publieks-blinder effect. De 8 krachtige LED-blinders hebben in de COB-LED geïntegreerd amberkleurige LED’s die het uitdoofeffect van "ouderwetse” blinders perfect imiteren.

  De Showtec Stage Blinder FLEX Blaze is een innovatieve uitbreiding op het publieks-blinder effect. De 8 krachtige LED-blinders hebben in de COB-LED geïntegreerd amberkleurige LED’s die het uitdoofeffect van "ouderwetse” blinders perfect imiteren. Je maakt hiermee dus het bekende blinder-effect, maar dan met energiezuinige LED-techniek. Daarnaast kunnen de krachtige LEDs door hun snelle reactietijd ook als stroboscoop ingezet worden, wat kosten bespaart bij zowel (de aanschaf van) de benodigde apparatuur als de totale tijd die nodig is om de apparatuur op te bouwen. À propos opbouwen: in de montagebeugel zijn naast de M10 gaten ook schroefgaten onder 45° geboord zodat je de pods niet uit de beugel hoeft te halen om hem snel vast te kunnen schroeven in een decor. Met de geïntegreerde RGB LED’s kun je unieke full-colour blaze-effecten creëren, iets wat onmogelijk is met traditionele blinders of stroboscopes. En de IP65-classificatie van zowel de pods als de controller bieden optimale bescherming tegen vochtige omstandigheden.

  Lees meer Sluiten
 • 7. AD600 spectrum manager

  7. AD600 spectrum manager

  Shure

  Bekijk Video

  De AD600 Axient Digital Spectrum Manager is een krachtige tool van de volgende generatie voor het plannen en beheren van frequentiecoördinatie in de meest veeleisende professionele audiotoepassingen.

  De AD600 Axient Digital Spectrum Manager is een krachtige tool van de volgende generatie voor het plannen en beheren van frequentiecoördinatie in de meest veeleisende professionele audiotoepassingen. De AD600 beschikt over sneller scannen (dan de eerdere generatie AXT600), waarbij beschikbare frequenties worden gevonden en het RF-spectrum in realtime wordt geanalyseerd op het 6,6" full color front panel scherm.ADX5D; Axient® Digital ADX5D tweekanaals draadloze microfoonontvanger levert superieure RF-prestaties, spectrale efficiëntie en transparante audiokwaliteit in een draagbaar, slot-in ontvangerontwerp. De DuraPlex subminiatuur (in lavalier/headset) microfoon is consistent, duurzaam en bestand tegen stof, vuil, water en zweet; IP57 stof en water bestendig.

  Lees meer Sluiten
 • 8. CHAUVET Professional COLORado PXL Curve 12

  8. CHAUVET Professional COLORado PXL Curve 12

  Chauvet Europe

  Bekijk Video

  De COLORado PXL Curve 12 van CHAUVET Professional valt op als een innovatief product in de verlichtingsindustrie om verschillende redenen.

  De COLORado PXL Curve 12 van CHAUVET Professional valt op als een innovatief product in de verlichtingsindustrie om verschillende redenen.1. Afzonderlijk Bestuurbare Bewegende Koppen: Het armatuur beschikt over 12 afzonderlijk bestuurbare bewegende koppen, elk aangedreven door 45W RGBW LED's. Deze functie stelt ontwerpers in staat curve- en golfpatronen te creëren en andere looks die mogelijk niet haalbaar zijn met traditionele gemotoriseerde battens, met een hoge mate van aanpasbaarheid en veelzijdigheid.2. IP65-classificatie: Het is het het eerste armatuur van zijn soort met een IP-65 rating. De water- en stofbestendige behuizing van het armatuur maakt het ideaal voor buitenevenementen en andere projecten waar weersomstandigheden uitdagend kunnen zijn.3. Brede Zoomrange: De kantelbare koppen van de COLORado PXL Curve 12 hebben een zoomrange van 5,7ﹾ tot 36,6ﹾ. Deze brede range maakt de creatie van een gevarieerd scala aan boeiende effecten mogelijk, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en het zowel als wash en als lichtgordijn kan dienen.4. Alignment Pins: De volledig pixel-mappable battens hebben alignment pins, waardoor een naadloze pixel pitch wordt gegarandeerd. Deze functie draagt bij aan de creatie van vloeiende visuele effecten.5. Kleurtemperatuurbereik en Ingebouwde Effecten: Met een kleurtemperatuurbereik van 2.700 tot 8.000 K biedt het armatuur een breed scala aan kleuropties. Het is ook uitgerust met handige ingebouwde effecten, waaronder een dimmer, virtuele gobo's en bewegingsmacro's met voorgrond- en achtergrondkleurregeling.6. Flikkervrije en Stille Werking: De COLORado PXL Curve 12 is ontworpen om zonder flikkering en geluid te werken, waardoor het geschikt is voor uitzendstudio's of elke toepassing waar controle over omgevingsgeluid essentieel is.Samengevat combineert de COLORado PXL Curve 12 technologische innovatie, nauwkeurige controle en veelzijdigheid, waardoor het een opvallend product is voor verlichtingsontwerpers die de grenzen van creativiteit in hun werk willen verleggen.

  Lees meer Sluiten
 • 9. AV Stumpfl Flex Black Pro

  9. AV Stumpfl Flex Black Pro

  AED Nederland

  Bekijk Video

  Het zwarte oppervlaktemateriaal biedt fenomenale zwartwaarden en een indrukwekkend hoge contrastverhouding! Tot voor kort kon je nooit fatsoenlijk op een zwart scherm projecteren omdat het beeld vaak nauwelijks zichtbaar zou zijn vanwege het ontbreken van diffuse reflectie. Het nieuwe AV Stumpfl Flex Black Pro doek lost dit probleem op en maakt het mogelijk om op een zwart projectie doek te kunnen projecteren met vrijwel elke kleur en dynamisch bereik.

  Het zwarte oppervlaktemateriaal biedt fenomenale zwartwaarden en een indrukwekkend hoge contrastverhouding! Tot voor kort kon je nooit fatsoenlijk op een zwart scherm projecteren omdat het beeld vaak nauwelijks zichtbaar zou zijn vanwege het ontbreken van diffuse reflectie. Het nieuwe AV Stumpfl Flex Black Pro doek lost dit probleem op en maakt het mogelijk om op een zwart projectie doek te kunnen projecteren met vrijwel elke kleur en dynamisch bereik. Het materiaal heeft een reflectie waarde en doordat onze ogen gevoeliger zijn voor contrast en minder voor licht, is de lichtintensiteit minder van belang. Door het speciale materiaal blijft wit wit en behouden kleuren hun kleurechtheid. Het materiaal is door en door zwart wat zorgt dat er aan de achterzijde geen lek licht is. Geschikt voor DLP en LCD projectoren. Het scherm kan in elke vorm en formaat worden gebruikt, van rechthoek, driehoek of cirkel, net wat de wens en toepassing is.

  Lees meer Sluiten
 • 10. Glide

  10. Glide

  COS nv

  Bekijk Video

  De Glide is de eerste telescopische tribune zonder wielen. Oorspronkelijk een oplossing voor toepassing op delicate sportvloeren (linoleum, pvc, et cetera) om indrukking en schade te voorkomen. Op vraag van de branche (sportvloerfabrikanten, gebruikers) hebben we diverse pistes onderzocht en is Glide ons antwoord.

  De Glide is de eerste telescopische tribune zonder wielen. Oorspronkelijk een oplossing voor toepassing op delicate sportvloeren (linoleum, pvc, et cetera) om indrukking en schade te voorkomen. Op vraag van de branche (sportvloerfabrikanten, gebruikers) hebben we diverse pistes onderzocht en is Glide ons antwoord. De innovatie is wereldwijd geïntroduceerd tijdens de internationale beurs FSB23 in Keulen (www.fsb-cologne.com) van 24 t/m 27 oktober. Tijdens de beurs hebben diverse mensen uit de culturele sector onze stand bezocht en zouden deze toepassing ook zeer geschikt vinden voor toepassing op dans/balletvloeren. Wat doet Glide anders? Deze telescopische tribune heeft geen wielen maar glides. Met de glides worden de lasten van de tribune + publiek over een groot oppervlak over de vloer verdeeld in plaats van over het zeer beperkte oppervlak van een wiel. De Glide wordt aangedreven door het feilloze duwkettingsysteem. De Glide heeft naast de technische voordelen van een extreem lage lijn- en puntlast de navolgende voordelen: 1) er hoeft geen versterking onder de vloer aangebracht te worden daar waar de tribune komt. De demping kan nu overal gelijk zijn, een groot voordeel voor de atleet/danser/artiest; 2) er hoeven geen rijplaten neergelegd worden als oplossing 1 niet mogelijk is. Voor het technisch personeel scheelt dit arbeid, de vloer beschadig niet alsnog niet door de handelingen. Voor de financieel verantwoordelijke scheelt het arbeidsuren, minder schades aan de vloer die herstelt moeten worden en eventueel vervangen van de vloer na x-aantal jaar.

  Lees meer Sluiten
 • 11. Station Audio Control

  11. Station Audio Control

  TVV Sound Project

  Bekijk Video

  Op welke wijze is uw inzending een originele innovatie op technisch, ergonomisch, maatschappelijk en/of economisch gebied? Graag presenteren wij u Station Audio Control®, onze baanbrekende innovatie en de nieuwe standaard voor monitoring en surveillance van PA-luidsprekernetwerken.

  Op welke wijze is uw inzending een originele innovatie op technisch, ergonomisch, maatschappelijk en/of economisch gebied? Graag presenteren wij u Station Audio Control®, onze baanbrekende innovatie en de nieuwe standaard voor monitoring en surveillance van PA-luidsprekernetwerken. Maar wat maakt Station Audio Control® nu zo uniek en onmisbaar voor algemene uitzendsystemen, spoorwegstations, stadions, openbare gebouwen, scholen en meer? Technische Innovatie: Station Audio Control® is een technologisch meesterwerk dat geavanceerde audiotechnologie integreert om geluid op een ongekend nauwkeurig niveau te analyseren. Het maakt gebruik van complexe algoritmen om geluidspatronen te identificeren en afwijkingen in realtime te detecteren. Hierdoor worden storingen direct gelokaliseerd en kunnen direct verholpen worden, wat de betrouwbaarheid van PA-systemen verhoogt en downtime minimaliseert. Ergonomische Innovatie: Onze gebruikers staan centraal in het ontwerp van Station Audio Control®. De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, zodat zelfs niet-technische medewerkers het systeem moeiteloos kunnen bedienen. Met slechts enkele klikken biedt Station Audio Control® gedetailleerde inzichten en stelt het gebruikers in staat om de prestaties van het PA-luidsprekernetwerk te optimaliseren, wat zorgt voor efficiëntie en gebruiksgemak. Maatschappelijke Innovatie: In een tijd waarin veiligheid en heldere communicatie essentieel zijn, draagt Station Audio Control® bij aan een veiligere samenleving. Het systeem zorgt ervoor dat waarschuwingen, aankondigingen en noodoproepen altijd duidelijk hoorbaar zijn, zelfs in drukke omgevingen. Hierdoor verbetert het de veiligheid in openbare ruimtes, waardoor mensen zich beschermd en gerustgesteld voelen. Economische Innovatie: Op economisch gebied transformeert Station Audio Control® de bedrijfsvoering. Door preventief onderhoud te faciliteren en ongeplande downtime te verminderen, bespaart het aanzienlijke kosten voor organisaties. Daarnaast leidt de verbeterde efficiëntie tot hogere productiviteit en tevredenheid van klanten, wat de economische waarde van ons product versterkt. Station Audio Control® is niet zomaar een product; het vertegenwoordigt de toekomst van geluidsmonitoring en -surveillance. Het verlegt grenzen op technisch, ergonomisch, maatschappelijk en economisch gebied. Dankzij Station Audio Control® kunnen wij met vertrouwen zeggen dat de geluidsomgeving van openbare ruimtes nu helderder, veiliger en efficiënter is dan ooit tevoren. Dank u voor uw erkenning van onze innovatie.

  Lees meer Sluiten
 • 12. ChamSys GeNetix Data distributie

  12. ChamSys GeNetix Data distributie

  Aukes Theatertechniek Verkoop BV

  Bekijk Video

  ChamSys Genetix data distributie. Een complete en groeiende serie van Switches, Gateways en Nodes voor de distributie van Artnet, sACN, DMX en RDM data.

  ChamSys Genetix data distributie. Een complete en groeiende serie van Switches, Gateways en Nodes voor de distributie van Artnet, sACN, DMX en RDM data. Naast de gebruikelijke functies zijn diverse GeNetix Nodes ook voorzien van MIDI en LTC poorten voor het verwerken van timecode signalen en MIDI Notes binnen een ChamSys MagicQ systeem en Artnet timecode voor alle gangbare systemen.De mogelijkheid om de units te voeden met POE vergroot de inzetbaarheid en flexibiliteit van het systeem.

  Lees meer Sluiten
 • 13. Smoke Factory Fog Blaster

  13. Smoke Factory Fog Blaster

  Aukes Theatertechniek Verkoop BV

  De Fog Blaster is een nieuwe en innovatieve manier om indrukwekkende effecten te creëren op evenementen.

  De Fog Blaster is een nieuwe en innovatieve manier om indrukwekkende effecten te creëren op evenementen. Vergeleken met conventionele CO2-Jets die simpelweg CO2 uitstoten, creëert de Fog Blaster een CO2-effect zonder gebruik van CO2. Dit zorgt niet alleen voor fascinerende effecten, maar bespaart ook kosten en vermijdt logistieke uitdagingen. Er kunnen aanzienlijke kosten worden bespaard. Het is niet nodig om grote, zware CO2-cilinders te transporteren, op te slaan en regelmatig bij te vullen. Dit betekent minder inspanning en lagere kosten voor het gebruik van het apparaat.De speciaal ontwikkelde Fast Extra III vloeistof voor deze machine is een rookvloeistof op waterbasis van de hoogste zuiverheid en garandeert een levensecht CO2 effect.De Fog Blaster is in alle standen te bedienen en kan ook ondersteboven aan de truss worden gemonteerd met behulp van de optioneel verkrijgbare ophangset.

  Lees meer Sluiten
 • 14. Pino Solutions Easy Power Series

  14. Pino Solutions Easy Power Series

  Roadtech Services

  Bekijk Video

  De Pino Solutions Easy Power Series kent vele troeven en is een aanvulling op de reeds populaire Pino Solutions Easy Switch upgrades. Met de Easy Power kunnen nu ook oude ADB Eurodim kasten -welke voorheen niet konden worden omgebouwd- toch slim schakelen tussen 'dimmen’ en échte vaste spanning.

  De Pino Solutions Easy Power Series kent vele troeven en is een aanvulling op de reeds populaire Pino Solutions Easy Switch upgrades. Met de Easy Power kunnen nu ook oude ADB Eurodim kasten -welke voorheen niet konden worden omgebouwd- toch slim schakelen tussen 'dimmen’ en échte vaste spanning. De Easy Power voldoet aan de groeiende behoefte om steeds vaker apparaten aan te sluiten die niet via een dimkanaal kunnen gevoed worden, zoals o.m. bewegend licht, LED parren, boosters, LED schermen etc.De Easy Power Series zijn vlot te combineren met de andere Pino Solutions producten zoals de Easy Switch Touch Controller en Easy Merger.Tevens is het volledig autonoom en beschikbaar voor ADB type Eurodim 2, 3, en TwinTech.De Easy Power bespaart technici een heleboel werk: geen gesleep meer met break-out boxen en extra bekabeling! Met een simpele selectie op het controlepaneel -ingebouwd of remote- worden de bestaande dimmer aansluitingen (her)gebruikt als een vaste spanningsoutlet of als regulier dimkanaal. De sturing van de Easy Power lift via de Easy Merger mee op de bestaande DMX kabels/universe.Via de softpatch is het mogelijk om gastgebruikers te beletten bepaalde circuits aan te sturen.Ook de modulaire uitbreidbaarheid is een troef. De Easy Power is er in verschillende versies qua vermogen, veiligheid en schakelkeuze tussen dimmen/vaste spanning, of enkel nog vaste spanning.Tijdens het plaatsen van de Easy Power wordt ook gratis onderhoud op de te upgraden dimmer installatie uitgevoerd. De Easy Power kan dan ook op diverse wijzes worden gebudgetteerd, wat zeker belangrijk is voor gesubsidieerde organisaties of zalen met een klein budget.De Easy Power is een 'next-level’ upgrade: Er hoeft niets te worden veranderd aan de aanwezige infrastructuur, nl. de afgaande bekabeling of de aansluitingen (dus ook geen nieuwe indienststelling). Er is dan ook een minimale tijd en impact op de beschikbaarheid van de dimmers tijdens de ombouw.Het is tevens een duurzame en budget-vriendelijke oplossing om de levensduur van goed werkende dimmer infrastructuur te verlengen, geen nieuwe grondstoffen te moeten aanspreken én ingrijpende structurele werken te vermijden.Bovendien worden de Pino Solutions producten volledig in België gemaakt en dit 100% off-grid; niet onbelangrijk als de gebruiker ook een milieu-vriendelijke leveranciersketen wenst en wil toewerken naar een energie-efficiëntere toekomst met een kleine impact op de omgeving.Kortom, de Easy Power van Pino Solutions is een snelle, duurzame, efficiënte en goedkope oplossing waar veel zalen baat bij hebben!Easy Switch touch control Manuele bedieningED. 2 x3 kW. EP 12 x10 AEDTT. 4 x 3 kW EP 12 x16AEPES 12x10A EPCube 12 x10AEPES 12x16A EPCube 12x16AEPESCube 12x10AEPESCube 12x16A2. Deadline: De CUE 2024 is de eerste beurs waar de Pino Solutions Easy Power is aan het grote vakpubliek wordt voorgesteld.

  Lees meer Sluiten
 • 15. JB-Lighting M18 multicolor led-profile 30% lichter, 30% meer licht

  15. JB-Lighting M18 multicolor led-profile 30% lichter, 30% meer licht

  Podiumtechniek.nl

  Bekijk Video

  De JB-Lighting M18 multicolor led-spot is 30% lichter, maar levert 30% meer licht dan tot nu toe gebruikelijk in dit hoogste marktsegment. Hightech multicolor led-spot.

  De JB-Lighting M18 multicolor led-spot is 30% lichter, maar levert 30% meer licht dan tot nu toe gebruikelijk in dit hoogste marktsegment. Hightech multicolor led-spot. De JB-Lighting M18 is een 1.200W multicolor led-spot bedoeld voor gebruik onder zeer kritische omstandigheden. De additieve kleurmenging maakt dat zelfs kleuren die bij subtractieve filtering zorgen voor een lage lichtopbrengst, zeer helder en verzadigd kunnen worden weergegeven. Daarnaast is witweergave bij verschillende kleurtemperaturen (2.000 - 20.000K) mogelijk.Multicolor-leds in bewezen concept. Hoewel binnen de succesformule van JB-Lighting zich vooral witlicht led-armaturen bevinden, met name dankzij de verbazende lichtopbrengst per watt, de compacte afmetingen, het lage gewicht en de lage geluidsproductie, zijn ze er in de designafdeling in geslaagd dezelfde competitieve eigenschappen te bundelen in een multicolor led-armatuur. Daarmee zet JB-Lighting de concurrentie baanbrekend op afstand: de M18 is de krachtigste multicolor led-bron in de markt. De lichtopbrengst is 30.000lm, de CRI 95 en de RGBAL-led-module maakt geweldige wittinten mogelijk.

   

  Te zien op de stand van Podiumtechniek B.V. Standnummer 1.404.

  Lees meer Sluiten
 • 16. Voice-Acoustic Ikarray-6, supercompacte line array-luidspreker

  16. Voice-Acoustic Ikarray-6, supercompacte line array-luidspreker

  Podiumtechniek B.V.

  Met name het design en de plaatsing van de acht tweeters van de Voice-Acoustic Ikarray-6 is baanbrekend. De Ikarray-6 is een ongebruikelijk compacte line array-luidspreker. Dit is alleen mogelijk door het unieke design van de tweeter-array.

  Met name het design en de plaatsing van de acht tweeters van de Voice-Acoustic Ikarray-6 is baanbrekend. De Ikarray-6 is een ongebruikelijk compacte line array-luidspreker. Dit is alleen mogelijk door het unieke design van de tweeter-array. De Voice-Acoustic Ikarray-6 is een passief, compact 2-weg line array-systeem uitgerust met 2 x 6,5”-drivers en een centraal geplaatste line array van 8 x 1” ferrofluid-gekoelde tweeters met 100° horizontale spreiding. De tweeter-array met acht onder elkaar geplaatste 1”-tweeters is licht gecurved t.b.v. het wavefront om een betere koppeling tussen schuin geplaatste array-elementen te bereiken. Deze curving is essentieel om het wavefront zowel in het horizontale als in het verticale vlak intact te laten en perfect aan te laten sluiten op de koppelde andere speakers. Normaal gesproken zou een grote kromming in deze compacte configuratie zorgen voor verstoring van het wavefront hetzij recht vooruit, hetzij naar beneden.Om de belastbaarheid te verbeteren en de vermogenscompressie te verminderen, zijn de tweeters gemonteerd op een heatsink die wordt gekoeld door de luchtstroom van de nieuw ontworpen neodymium-woofers. Deze hebben een lange slag. De tweeters zijn expliciet geen compressiedrivers, wat de vervorming aanzienlijk verminderd. Dit levert een high definition-klankbeeld op vergelijkbaar met studiomonitors, maar desgewenst wel op rock-niveau.Door twee 6,5"-transducers boven elkaar te plaatsen, wordt een effectief long throw-bereik in het laag-midden bereikt met slechts een paar array-elementen. Bovendien is het ontwerp zeer slank; een line array in een populair kolomformaat.Uniek is ook het nieuw ontwikkelde, innovatieve steel-in-steel rigging-systeem is visueel verborgen aan de achterkant van de luidspreker en maakt een eenvoudige aanpassing van de onderlinge hoek van 0 tot 10° in stappen van 1° mogelijk. Dankzij het gepatenteerde verbindingsmechanisme is er geen bevestigingsmateriaal nodig aan het voor- of zijpaneel van de luidspreker.Door het lage gewicht kan de Ikarray-6 gemakkelijk door één persoon worden gehanteerd en kan hij ook op een luidsprekerstatief of tussenpaal worden gebruikt.Het brede assortiment accessoires, uitstekende optische en akoestische eigenschappen, grote flexibiliteit en royale schaalbaarheid maken de Ikarray-6-reeks tot een breed inzetbaar geluidsversterkingssysteem.

  Te zien op de stand van Podiumtechniek B.V. Standnummer 1.404

  Lees meer Sluiten
 • 17. Win de Spin - verzin een naam voor de innovatieve ModulAir switch controller

  17. Win de Spin - verzin een naam voor de innovatieve ModulAir switch controller

  Podiumtechniek B.V.

  Het instellen van switches in een netwerk kan een gecompliceerd klusje zijn. Het vraagt expertise en je hebt er een laptop voor nodig. Om die reden ontwikkelde ModulAir de "Spin” switch controller: een patchveld met etherCON- en glasvezel-aansluitingen. Op die manier kunnen datastromen van bijvoorbeeld DANTE, sACN, Art-Net, video gescheiden van elkaar binnen een netwerk worden gerout, zonder tussenkomst van een pc of laptop.

  Het instellen van switches in een netwerk kan een gecompliceerd klusje zijn. Het vraagt expertise en je hebt er een laptop voor nodig. Om die reden ontwikkelde ModulAir de "Spin” switch controller: een patchveld met etherCON- en glasvezel-aansluitingen. Op die manier kunnen datastromen van bijvoorbeeld DANTE, sACN, Art-Net, video gescheiden van elkaar binnen een netwerk worden gerout, zonder tussenkomst van een pc of laptop. VLAN’s aanleggen"Spin” is een werktitel voor het ModulAir is een 19”-bedieningspaneel waarin een switch is ondergebracht. Op die manier ontstaat er een 19”-unit met ethernet-aansluitingen aan de voorzijde, die individueel aan VLAN’s kunnen worden toegekend. Daarnaast zijn er twee aansluitingen voor een glasvezelnetwerk. Het voordeel daarvan is dat de switch gemakkelijker benaderbaar is - zonder pc - en essentiële instellingen m.b.t. de datacommunicatie, die het netwerk aanzienlijk sneller en betrouwbaarder maken, in een handomdraai kunnen worden gemaakt. De kans dat je een fout maakt en dat de switch daarmee onbenaderbaar wordt, is praktisch uitgesloten. Overzicht met indicatie-ledsTegelijkertijd geeft de user interface aanzienlijk meer inzicht in de status van het netwerk door de aanwezigheid van indicatie-leds voor activiteit van de poort en door middel van kleuren voor toekenning aan een specifiek VLAN.RedundantieRedundantie in het netwerk aanbrengen is met de ModulAir Spin een fluitje van een cent.Er zijn twee versies: met 8 etherCON- (1Gb) en 2 serial to fiber-poorten (optisch, 1Gb - 40Gb), en een 20 etherCON- en 4 serial to fiber-poorten.Je kunt de "Spin” winnen als je een betere naam voor dit innovatieve product weet te verzinnen. Het gaat dan om de versie met 8 koper- en 2 glasvezelaansluitingen. Deponeer jouw idee op de stand van Podiumtechniek en maak een kans op deze baanbrekende switch controller.

  De innovatieve ModulAir switch controller is te zien op de stand van Podiumtechniek. Standnummer 1.404.

  Lees meer Sluiten
 • 18. PK Sound - Multi Axis Robotics

  18. PK Sound - Multi Axis Robotics

  FACE

  Bekijk Video

   T8 biedt gebruikers de ongeëvenaarde mogelijkheid om op gemotoriseerde wijze de horizontale en verticale afstraling van het systeem te beïnvloeden, zelfs nadat de arrays zijn gevlogen.

   T8 biedt gebruikers de ongeëvenaarde mogelijkheid om op gemotoriseerde wijze de horizontale en verticale afstraling van het systeem te beïnvloeden, zelfs nadat de arrays zijn gevlogen. Dat omvat een verticale resolutie van 0,1° tot 12 graden (in stappen van 0,1) en 49 symmetrische, of asymmetrische configuraties voor het creëren van taps toelopende line-arrays, die zijn afgestemd op elke ruimte en hierdoor de optimale geluidsbeleving creëren, het stereobeeld verbreden en reflecties beperken.Een tweetal 8” Tetra-Coil LF drivers en een dual ring MF & HF driver produceren SPL's tot 143,5 Db met nauwkeurige, variabele patroonregeling van 400 Hz tot 20 KHz. De dual ring driver is het nieuwe vlaggenschip van B&C.On-board DSP, inclinometers en AVB-ready netwerkkoppelingen met 's werelds eerste implementatie van DR-serie IP65-geclassificeerde EtherCON-poorten van Neutrik, waardoor naadloze audio-, robot- en netwerkcontrole via Dynamics mogelijk wordt, ongeacht de complexiteit van de implementatie.Ergonomisch:T8 multi-axis gemotoriseerde line-arraysystemen kunnen eenvoudig door één technicus worden gebouwd en gebroken. Het riggingsysteem heeft slechts 3 veiligheidspinnen per module nodig, waardoor er veel minder knelpunten zijn. Omdat het systeem volledig recht vliegt, landt en er in de lucht gerobotiseerd wordt bewogen, vereist het een minimale voetafdruk op het podium of backstage en is het overbodige tilwerk verleden tijd. Zo is er geen tilwerk meer om aan de ARBO wetgeving te voldoen.Economisch:Dankzij de gemotoriseerde capaciteiten van T8 zijn er minder technici nodig om een ​​systeem te vliegen en wordt de insteltijd drastisch verkort door de richtingsgevoeligheid van het systeem in de lucht te bewegen. Beide besparen bedrijven aanzienlijke tijd- en arbeidskosten.Bovendien worden eventuele last-minute wijzigingen, of on-the-fly aanpassingen op afstand en in realtime uitgevoerd zonder dat u het systeem ter plaatse hoeft te landen en opnieuw dient te configureren, waardoor opnieuw aanzienlijke hoeveelheden tijd en kosten worden bespaard en de systeemtechneut ten alle tijden volledige controle heeft.En natuurlijk omdat alles in de kast zit, scheelt dit heel veel tijd met bekabelen en storingsgevoeligheid.Conclusie:Door de beste technieken, merken en componenten van marktleiders binnen hun vakgebieden samen te pakken in een gemotoriseerd line-array maakt dit het nieuwe vlaggenschip van PKSound voor de aankomende jaren.

  Line array speaker en subwooferSpeaker 750 x 240 x 494 mmSubwooofer 755 x 518 x 780 mm

  Lees meer Sluiten